Saturday, February 6, 2016

Laki

Laki je fascinantna istorijska ličnost. Pre svega jer je rođen u budućnosti, sa samo jednim plućnim krilom, Ali, kao dobar frajer, uspešnim modelingom je uspeo da natera svoje telo da mu stvori još jedno plućno krilo. U 24. veku je patentirao terapiju duvanskim dimom, ciji se poceci mogu pronaći u drevnom 20. veku, u Indoneziji, rizičnoj državi za manuelne transakcije na bankomatima koje se vrše bez očitavanja čipa, ruralne tehnike zaštite u vreme Lakijevog rođenja. I u trenutku rođenja Lakijevog, sporenje oko trenutka rođena je postojalo. Tako da nije čudo što polemika postoji i danas, daleko pre toga.
Odrastao je na raznim mestima u svom stanu, izbegavajući kontakte sa ljudima iz osnovne škole, pre svega zato što su bili po njegovom mišljenju suviše nepopularni  prema njemu. U prkos tome što ima svetle oci, karakterišu ga taman pogled i svetao obraz poput đona.
Par stotina godina pre svog rođenja, otvoriio je lokal Gnezdo u partnerskom odnosu sa paralelnim univerzumom koga je jedna Eni prozvala Bokiverzum. Bokiverzum je tokom jedne nužde inače stvorio trol.
Laki je toliko živeo u tom lokalu sve do pojave Emđeja i Ivana da život nije spoznao do svoje prve smrti. Neki kazu da je paradoksalno to što neki kažu daje umro pre svog rodjenja. Ali je simptomatično i to što upravo ti Lakija ne znaju, niti su ikada čuli za njega. Što objašnjava činjenica da će se roditi tek u dvadeset četvrtom veku.
Ivana je upoznao tokom rata na prostoru bivše Jugoslavije, kada je isti odlučio da mu se popne na glavu. Na četvrti sprat. PTSTD koji su obojica nosili još od vijetnama nije preterano pomogao tokom nerijateljskih utakmica basketa u kojima ni jedan od njih dvojice nije efektivno učestvovao koliko su pokušavali da izbegnu sopstvene sudare, da ne bi otkrili da su oni zapravo ključ za fisiju. Čovečanstvo i transnacionalne kapitalističke kompanije jos uvek nisu spremne za energiju na kojoj ne možeš podići maržu.
Emđej je upao u priču početkom 21. veka, tokom pobune u Grčkoj, kada nije znao da se to događa tamo. Ušetao je u Gnezo tražeći metlu, ali kako je star u kolenima, nije uspeo da razlikuje logo kafića i slamu na metli.
Laki je sa druge strane pomislio da je metla ušetala u lokal i da je ključni momenat čovečanskog napretka u pravcu fisije došao,te je brže bolje zvao Ivana da dođe da otkriju svetu tajnu besplatne energije Vinči. Ivan je došao uhićen, da bi zatekao Lakija koji je Emdjejem počeo da briše pod i da se udvara njegovim patikama. Malo zbunjen, upitao je Lakija šta radi, da bi ovaj odgovorio da je došlo to vreme.
Ivan je zakolutao očima, ali pošto ima sitne oči, to niko nije primetio, pa je Laki pomislio da ovaj samo zuri u njega i njegovu wannabe devojku. Da je video, spustio bi Emđeja i okrenuo ga na pravu stranu, započeo fisiju i time bi istorija otišla na pravu stranu, kao i Emđej. Ali, posle jedne pijane terevenke, Ivan je zbog opklade pipnuo Emđejev kurac, na sta je Laki popizdeo, a glava, u kojoj se nalazio drugi element za uspešnu fisiju, mu je eksplodiralala, time i šansa za čovečanstvo i bezmaržnu energiju.
Od tad je Laki kapitalista.
Ali dobar otac. Uglavnom jer nema dece.

No comments:

Post a Comment

Followers

Blog Archive