Thursday, February 11, 2016

Pakt sa kukovima

U nekom momentu, ispostavilo se da kapitalizam neeee funkcionise. Kao sto cete videti u nekoj skorijoj buducnosti. Ali, za ovu trojicu to nije vazilo jer su imali Poslerodjenog-Lakija. No, Emdjej kao ubedjeni ateista, te Laki, nekadasnji satanista i Ivan kao neostvareni barista, sedeli su neprofitno ispred Lakijevog lokala, gde ni zajedno nisu mogli da prijuste jedno pice. Lakiju je u jedno trenutku pre otvaranja lokala toliko lose isao posao u lokalu da mu je kao jedinom zaposlenom bio zabranjen ulaz. I to je Ivan morao da sprovede u delo zabranu, ali kako nije bio placen nista, stupio je u strajk pa je radio minimum radne obaveze, te pustio Lakija da bar otkljuca lokal iz dvorista.
Emdjej je sve vreme vikao na Ivana da mora da postuje radnu etiku kao sto on to radi na stonom tenisu u firmi u kojoj pije kafu. Ali Ivan se nije dao uzdrmati te je u znak solidarnosti zbog sopstvene zabrane Lakiju da udje u lokal, koju mu je Laki izdao, seo pored Lakija ispred lokala i zajedno sa Lakijem negodovao zbog zabrane prilaska i strajka.
Po dobrom obicaju, Emdjej je pricao sam sa sobom iz perspektive ostale dvojice. Ali, bivajuci opsednut Tenaciousom Dijem, Emdjej je preko tantre koja se prozima kroz pesmu Tribute stupio u kontakt sa Djavolom jer jecitao u nekoj knjizi da mozes da prodas svoju dusu. Laki je bio jako povredjen sto je ovaj uspeo da ga dozove, a tokom svih onih godina u budusnosti, Laki ne.
Posto je Emdjej jedan jako racionalan i tvrdoglav momak, uspeo je da ubedi Djavola da mu je potreban posrednik za dushashoping. Jednostavno, prodao mu je pricu, tu se ne salim, stvarno je prodao pricu, od tog novca je prekinut Ivanov strajk, da je Djavo vec star jer je sve vise abrahamovih religija na svetu  da se mora posettiti racionalistickom egocentizmu i sustinskom egoizmu, jer mu tu i budizam ozbiljno parira sa svojom egotripoznom jurnjavom kvalitetne reinkarnacije.
I djavo pade na tu pricu. Laki, iako i dalje povredjen jer nije uspeo da poprica sa superstarom zemlje tamo daleko dole, bi je zadovoljan sto sam prekinuo strajk.
Dogovor je bio da cenu dusa dele njih trojica i Djavo na fifti fifti, sto Ivanu bas i nije odgovaralo, ali mu je Laki obecao tezgu na vratima cim se pusti u lokal.
Sve u svemu, Laki je jedno vece sedeo sa Miskovicem, koji je zeleo da upadne sa5% udela. I kao sto to biva obicno, Laki mu je prepustio da on vrsi nabavku a da se oni bave administracijom. I op, ovaj je uzimao pare a nije dostavljao duse, pa prodao Djavolu priccu da ce njegove firme za otkup dugova preuzeti sve dugove u dusama i da ce   sve biti u redu. Kako je imao novca iz Delte za ekonomsko izgladnjivanje ove trojice, mogao je da ponudi ovoj trojici kao jedinu opciju da ako zele da vide ikakav novac da prodaju dug Miskovica prema njima njemu za male pare ali sigurne, oni su rekli ok.
I mic po mic, Miskovic postao nepristojno bogat.
Jos nam samo nije jasno kako.
Ivan, Emdjej i Laki zavrsise tamo gde su i poceli. U strajku protiv samih sebe.

No comments:

Post a Comment

Followers

Blog Archive